vrijdag 1 juni 2018

Geen nieuwe batterijfabriek Umicore in Antwerpse haven

In februari dit jaar leek het er nog op dat het Belgische Umicore een nieuwe batterijenfabriek zou vestigen op de voormalige Opel site in de Antwerpse haven. Helaas voor het havenbedrijf: de nieuwe batterijenfabriek komt in Nysa (Polen), zo maakte Umicore vandaag bekend.

                                         Topman Marc Grynberg van Umicore

Volgens Umicore waren er verschillende redenen om voor het Poolse Nysa te kiezen. De loonkost was zeker een belangrijke factor. Werknemers in Polen zijn per uur veel goedkoper dan Belgische werknemers. De locatie speelde echter ook in Pools voordeel. Het zwaartepunt voor de productie van batterijen voor elektrische wagens verschuift volgens het bedrijf stilaan naar Oost-Europa, waar ook de klanten zich hebben gevestigd. Nysa, gelegen op de grens met Tsjechië, zou dan een veel betere locatie zijn. Ten slotte was ook de aanwezigheid van voldoende en goed opgeleide werknemers van belang. De fabriek in Polen moet tegen het einde van 2020 operationeel zijn.

Lees meer. 

1 opmerking:

Rebecca holsen zei

Hallo allemaal

Voor degenen die failliet zijn, Interdit Bancaire, of die projecten en anderen hebben, maak je geen zorgen, want de kredietfinanciering van onze instelling kan helpen met de lening.

E-mail: info@creditfinance-bank.com
Rolandgadner@outlook.de
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: https://creditfinance-bank.com